Thursday, 17 November 2011

Tak pernah puas atau tak bersyukur?

‘Aku kurus la..tak suka’
‘Aku nak beli weight gain..’(tambah berat)
‘Aku dah berisi wey….’(tgk perut aku)
‘Nak bersenam la..’(padahal malas)
‘aku nak beli fat burner..’(yang mahal)
‘kau tak buat badan ke?badan kau cantik kalau kau buat..’(bunyi cengkerik…)

JIKA…
Badan aku yang kurus, dah berisi, misi tercapai!
tapi aku ada penyakit, mungkin sebab efek barang yang aku ambil…
Badan aku yang berisi, dah kurus, misi tercapai!
tapi aku ada penyakit, mungkin sebab efek barang yang aku ambil…
(*belum kira halal/haram barang tu lagi)

BERSYUKUR…
Berterima kasih lah untuk apa yang kau ada sekarang…
Kerana hari ini tak sama dengan masa hadapan…
Apa yang kau makan menunjukkan diri engkau sendiri…
Kalau badan kurus/berisi tapi sihat…kan itu lebih elok..
Bersyukurlah kepadaNya dan berdoalah agar berkekalan..

p/s: ptg nanti,aku turunkan basikal..terus mengayuh..erkk!(atas tilam..)

No comments:

Post a Comment